Välkommen till en intressant temakväll om vildsvin och vildsvinsjakt.

Plats: Mala Byagård. Fri parkering. Inget inträde. Tid: Torsdagen den 26 september kl 19.00 – 21.30 Anmälan: vo9@jagareforbundet.se , tel 077-183 03 00 kontorstid.

Program:

Pass 1. Vildsvinsförvaltning Vi kommer bl.a. att prata om vildsvinsjakten i allmänhet, vildsvinshundar, eftersök, utfordring, åtling, skador i grödor och naturligtvis om vildsvinets biologi.

Pass 2. Vapen Andra passet handlar om vapen, kalibrar och kulor lämpliga för vildsvinsjakt

Pass 3. Sista passet handlar om tillvaratagande av vildsvinskött. Hur ska man flå och stycka. Trikinprovtagning, försäljning, veterinärbesiktning, förädling (grillkorv, rökt påläggskorv, rökta skinkor, mm) Föreläsare: Mikael Wilhelmsson, vildsvinsjakt. Mikael förestår Agusa vilthägn och har hand om hundträning på vildsvin. Jan Strömberg, vapenfrågor. Här behandlas val av kaliber och kula samt träffområde/skottskador. Jan driver Maglehults Vilt där man har omfattande hantering av olika vilt. Han har stor erfarenhet av hur skottskador ser ut och vad som bör väljas eller undvikas. Jan Strömberg, viltkötthantering. Jan driver Maglehults Vilt där man har omfattande hantering av olika vilt. Tips på hur man hanterar och förädlar viltet vildsvin.

Vi bjuder på fika Välkommen!

Arrangör, Jägareförbundet Skåne, Arbetsgruppen för Miljö & Vilt.